Ontwikkelprogramma’s

Al ruim 15 jaar bied ik eigentijdse leeroplossingen aan waarmee ik zichtbare groei en blijvende meerwaarde creëer voor mens en organisatie. Mijn diensten hebben een integraal karakter en hebben zich in de praktijk bewezen. Met impactvolle ontwikkelprogramma’s realiseer ik groei en ontwikkeling bij leiders en professionals zodat ze bewuster zijn, zich vitaler voelen en beter gaan presteren.

Het is mijn expertise om een veilige setting te creëren waarbinnen leiders en professionals zichzelf kunnen laten zien. Ik creëer de optimale condities voor het opdoen van krachtige inzichten en nieuwe ervaringen. Met mijn natuurlijke aanwezigheid, mijn vermogen om aan te voelen wat nodig is en met mijn persoonlijke aandacht, geef ik het beste van mezelf. Ervaringsgerichte groepsinterventies worden afgewisseld met individuele coachingsgesprekken. Professioneel ontwikkelen betekent namelijk ook persoonlijk groeien. Deelnemers worden gestimuleerd om innerlijk werk te verrichten en de opbrengsten hiervan terug te brengen naar de groep. Omdat alle deelnemers de opgedane inzichten direct toepassen in de eigen werksituatie, profiteert de organisatie er direct van.

Wat ik organisaties beloof

 • Nieuwe mogelijkheden
  Geen trucs of tijdelijke oplossingen. De gerealiseerde groei en ontwikkeling is blijvend.
 • Helder, direct toepasbaar en inspirerend
  Ik hanteer een programmatisch en bewezen aanpak die goed aansluit bij de dagelijkse praktijk.
 • Blijvende gedragsverandering
  Ik ga aan de slag met ontwikkelthema’s waar het bij de organisatie daadwerkelijk om draait. Met een aanpak die hierbij past. Dit blijf ik tijdens het traject toetsen.
 • Veilig en ontspannen werken
  Ik zorg voor een veilige setting waarin nieuwe ervaringen worden opgedaan, waarin gezegd kan worden wat je echt vindt en waarin plezier is. Openheid en respect zijn cruciaal.
 • Geen standaard
  Door patronen te onderzoeken en blinde vlekken te verkleinen leert men met een ruimere blik te kijken naar zichzelf en anderen. Zo worden nieuwe kansen en mogelijkheden ontdekt.

Effectief leren in kleine groepen

Om de groei en ontwikkeling van deelnemers zo optimaal mogelijk te laten verlopen, werk ik met kleine leergroepen (idealiter tussen de 6 á 8 deelnemers). Zo is er volop aandacht voor iedereen en kan ik aansluiten bij de dagelijkse werkpraktijk. Dit vergroot de kans om het geleerde vrijwel meteen toe te kunnen passen. Rekening houdend met de uiteenlopende vakkennis en werkervaring van deelnemers vindt er zo een optimale uitwisseling plaats van kennis, ervaring en vaardigheden.

Een voorbeeldtraject

Op de juiste manier instappen

Op de juiste manier en op het juiste moment starten met een interventie is belangrijk. Ik adviseer je graag over wat voor jouw organisatie de beste stap is.  Neem hier contact met ons op.

"Ivo is fris, eigentijds en vernieuwend"

Heleen Weening – directeur

"Authentiek, eerlijk, zuiver en integer. Direct resultaat met geweldige follow-up-mogelijkheden"

Frans Laarakker – Bestuurder

"Ivo staat natuurlijk voor elke groep. Hij investeert in de relatie, is daardoor persoonlijk, maar wel scherp."

Wilma Verwoerd – Afdelingshoofd Communicatie

"Ivo weet op authentieke en bevlogen wijze mensen te boeien en binden"

Anneke Peters – Projectmanager Fit4theJob

Laat mij contact met je opnemen

Leuk dat je enthousiast bent over mijn coachingstraject.
Laat hieronder je gegevens achter en ik neem contact met je op over de mogelijkheden.